Баланс работа – личен живот

Балансът между работа, семейство и време за себе си е една от най-актуалните теми в съвременното общество. В натовареното ни ежедневие ние търсим най-доброто за себе си и за близките ни. Животът около нас се променя толкова бързо, колкото никога досега в историята на човека и ни е трудно да се адаптираме към всички тези промени.

И като работодатели сме изправени пред предизвикателства, които никога не сме имали преди – високи технологии, промени в пазара на труда, нови заболявания, нестабилна и много бурна икономическа и политическа обстановка на фона на две тенденции – глобализация и антиглобализация. 

Светът ни се променя, правилата в обществото се променят, но телата ни и психиката ни не успяват да догонят тези промени. Промените са стрес за организма. Когато ги преодоляваме, се научаваме как да се справяме с подобна ситуация в бъдеще, когато обаче не успеем да се справим, започваме да повтаряме едно и също и така се въртим в омагьосан кръг. Колкото и усилия да влагаме, докато продължаваме да повтаряме едно и също усилие няма да се справим.

За да се справим ни е нужен нов подход, нов модел, а за да го видим се нуждаем от подкрепа и от вяра в себе си. Това е и балансът – от B-have можем да ви подкрепим за да имате по-щастливи, по-продуктивни и по-осъзнати служители и ръководители които да могат да поддържат баланс на служителите в компанията.